BUILD TO SERVE | LICENSE # 853288

LA Angels Stadium Improvements

LA Angels Stadium Improvements

Project Description

When we constructed the Corner Market at Angel Stadium, it was a rapid success for the stadium, providing a convenient concession pit stop for baseball fans. However, they quickly realized that the coolers in the market produced too much heat to close the roll-up doors and maintain the room temperature in the Market. The Angels blessed us with the opportunity to return to The Corner Market and install a new inline fan and vent the heat out. The scope of work included framing, electrical, and of course, HVAC.

On the view level of Angel Stadium, you’ll find a unique hand full of chairs called The Skybox. Right against the rail with a bird’s eye view of the game is luxury seats. One problem, there used to be a green safety rail in the line of sight of the people sitting in these chairs. We removed the existing rail and installed a laminated safety glass system to create a spectacular, unobstructed view of the field.

Watkins Landmark was asked to cut a six-foot-wide opening between suites 43 and 44 to combine the spaces creating a larger, platinum luxury suite. In place of the wall, we installed a custom sliding barn door to divide the spaces when needed. Thanks to Craig Wooldridge, Project Engineer, and Jerry Carter, Carpenter, we were able to complete the full scope of work within our 8-day deadline, including demo, framing, drywall, electrical, paint, and baseboards.

Project Details

LOCATION
Anaheim, California
VALUE
$1M
COMPLETED
March & July 2016
ARCHITECT
Garry Wang & Associates

Challenges

Stadium Two was a pioneer in the tennis stadium industry. At its release, it was the most technologically advanced tennis stadium in the world and still is the only tennis stadium in the world where you can watch professional tennis while dining at a five-star restaurant. The project needed constant reworks as the design changed and the final product became clearer in the eyes of the design team. This project was done in two years with the first year focusing on opening up the grand entrance off of Washington Avenue and rerouting things like plumbing, electrical, etc. The second-year focused on the stadium and finishing it up before the BNP Paribas Open that year.

Results

  • A new convenient concession pit stop for baseball fans.
  • A new in-line fan and vent to keep the heat out and the cool in.
  • New laminated safety glass system to create an unobstructed, wonderful view of the field.